Energetická ochrana 

article-thumbnail
Do Bylinek a především do Oázy srdce občas přicházejí zákazníci, kteří hledají talisman či polodrahokam pro svou energetickou ochranu.

 

Je to naprosto v pořádku. Pokud mě například čeká nějaké náročné jednání, mohu si dát do kapsy krystal křišťálu, který mi dodá sílu. Když se v práci necítí s některým kolegou úplně v pohodě, mohu si na stůl položit černý turmalín  (silný ochranný kámen, který ale potřebuje pravidelně energeticky čistit - alespoň omýt pod tekoucí vodou a nabít na slunečním či měsíčním světle). 

To, že se v průběhu svého vývoje naučíme vnímat tok a působení energie, je potřebné. Také nám to pomáhá uvědomit si, že ne každý nepříjemný pocit (sevření na hrudi, smutek, nejistota...) je náš. Zvláště citliví lidé by se měli naučit vědomě se vyhýbat energeticky náročnému prostředí. Asi se mnou budete souhlasit, že po dni stráveném v nákupním centru se cítíte úplně jinak než po dni na horách nebo v lese.  

ALE POZOR. Nikdy nedovolte, aby vám strach z negativní energie bral radost ze života. Když pořád jen sledujete, kdo na vás negativně působí a jak se proti tomuto působení musíte chránit, můžete se snadno dostat do začarovaného kruhu. 

Aby se to nestalo, potřebujeme především chápat, jak energie působí. Každý z nás je energetický zářič. Když já, jako energetický zářič vyzařuji energii síly, laskavosti a radosti, budu k sobě přitahovat lidi s podobným vyzařováním. Mohu také přitahovat lidi, kteří se cítí slabí a v mém vyzařování je jim lépe, to mě ale nijak neoslabuje. Když ale vyzařuji energii strachu a nejistoty (jen si do mě kopni, stejně za nic nestojím), budu přitahovat podobně ustrašené lidi (“Máte pravdu, svět je zlý a nebezpečný”.)  nebo lidi, které má ustrašená energie provokuje a opravdu do mě (přinejmenším energeticky) kopají. Když budu vyzařovat agresivní energii (“Život je boj. Kdo chce uspět, musí být tvrdý.”) budu přitahovat lidi podobného vyzařování a tím pádem se budu utvrzovat ve svém bojovném (soutěživém) životanázoru nebo budu přitahovat lidi slabé a ustrašené (z mého agresivního pohledu lidi neschopné). 

To, jakou energii vyzařuji, to záleží na tom, jak o sobě a o lidech kolem sebe smýšlím, jak o sobě mluvím, jak jednám.  Samozřejmě, hodně nás ovlivní to, v jaké rodině a společnosti vyrůstáme. Dítě, kterému rodiče neustále vštěpovali, že je hloupé a nikdy nic nedokáže, může mít na prahu dospělosti velmi nízké sebevědomí a slabé, ustrašené vyzařování. Jakmile ale pochopí, že každý z nás je pánem svého života, může to změnit. Změna bude nějakou dobu trvat, ale stojí to za to. 

Jestliže tedy máte pocit, že se potřebujete neustále chránit, klidně si pořiďte ochranný amulet. Mnohem více času a energie věnujte ale přemýšlení o sobě, jako o člověku silném a laskavém. “JÁ JSEM SÍLA. JÁ JSEM LÁSKA. JÁ JSEM RADOST.” Každá energie, která ke mně přichází, mě posiluje. Jsem otevřený(á) a ochotný(á) přijmout veškeré dobro a hojnost vesmíru.” 

I když se pak setkáte s tím, že energie někoho ve vašem okolí, vám není příjemná, jeho vyzařování vám neublíží. Musíte si ovšem pohlídat, abyste toho, kdo vám energeticky nevyhovuje neposuzovali a neodsuzovali. Máte jen jiné vyzařování (jiné názory, jiné životní postoje), ale to neznamená, že by někdo z vás byl špatný. Když tohle víte, můžete své srdce nechat otevřené a vaše laskavé a silné vyzařování vás ochrání nejsilněji. 

“MÁ NEJVYŠŠÍ OCHRANA JE MÉ OTEVŘENÉ SRDCE.”