Jak na parazity

article-thumbnail
Vážení zákazníci, v poslední době přibývá dotazů, kterými bylinami můžeme bojovat proti parazitům. (Na mysli mám pochopitelně takové ty malé potvůrky, které se usadí v těle a snaží se nám škodit.)

Vážení zákazníci, v poslední době přibývá dotazů, kterými bylinami můžeme bojovat proti parazitům. (Na mysli mám pochopitelně takové ty malé potvůrky, které se usadí v těle a snaží se nám škodit.)
Asi je dobré si uvědomit, že problémy s parazity nejsou nic nového. Člověk je jejich hostitelem „ kam historie sahá“. Jen se o nich teď víc mluví. Takže se nenechme vystresovat a pokud by se přece jen nějaké podezření objevilo, sáhneme do historií prověřeného arzenálu bylin.
Klasickými „vyhaněči parazitů“ jsou byliny silně hořké (především pelyněk a dále pak zeměžluč a hořec), pomáhají jim některá koření (hřebíček, anýz, fenykl, kurkuma), dýňová semena a pak tu máme pomocníky z kuchyně (česnek, cibule křen). Z cizokrajných bylin je známá svými účinky proti parazitům například Graviola (Guanabana, Annona). Ve formě kapek můžete zvolit Ořešák americký z firmy Naděje, ve formě tobolek například Tobolky Epam (očišťující směs proti parazitům). Nově jsme do našeho sortimentu zařadili i Wurm – Ex. Potravinový doplněk, který prošel klinickým testováním:
http://bylinarstviuradnice.cz/?detail=wu01&kategorie=74

V době, kdy se rozhodneme zatočit s parazity, je rozumné upravit stravu. Vynecháme to, co parazitům chutná – cukr, bílou mouku, maso a zařadíme potraviny, které paraziti nemají rádi – zeleninu, už zmiňované koření, česnek, cibuli. Můžeme přidat spirulinu či chlorellu, které působí zásaditě (a to paraziti nemají rádi). Na dočištění střev je možné užívat Křemelinu (křemík paraziti neradi). Zároveň bude vhodné posílit játra (ostropestřec, pampeliška, čekanka…..), protože při zabíjení parazitů se mohou uvolnit toxiny, které játra zatěžují. K tomu je dobré pamatovat na dobrý pitný režim.
Doufám, že teď už se parazitů nezaleknete – víme jak na ně.
L.P.