Meditace  Koupel ve světle Lásky

article-thumbnail
Blíží se období, kdy je z celého roku nejdéle tma.

 

Je to tak naprosto v pořádku. Tma je stejně potřebná jako světlo. Někdy nám ale připadá, jako by se světlo ztratilo docela, jako by nám chyběla i nejmenší jiskřička světla (naděje). Nikdy ale nejsme sami. Můžeme přivolat světlo Lásky.

Nejprve se uvolníme, jak nejlépe umíme. Pomůže procházka v přírodě nebo jen několik hlubokých pomalých nádechů a výdechů, relaxační hudba – ta ostatně může hrát po celou dobu meditace. My si teď vyzkoušíme způsob, kdy sedíme pohodlně na zemi nebo na židli, procházíme pozvolna tělo a uvolňujeme je. Začneme od nohou: Moje pravá noha je těžká, teplá a uvolněná (pomalý nádech a výdech), levá noha je těžká, teplá a uvolněná (nádech, výdech). Uvolněné jsou kotníky, kolena, stehna, kyčle, zadek, podbřišek. Od pasu dolů jsem uvolněný(á)…(takto projdeme pomaličku celé tělo a končíme – celé mé tělo je dokonale uvolněné).

Teď si sebe představím jako pyramidu. Základna je hodně doširoka rozložená na zemi a ve vrcholku pyramidy je má hlava. Nad pyramidou září nádherné zlaté slunce (moje Duše). Na vrcholku pyramidy (v oblasti korunní čakry) je knoflík jako u starého rádia. Já se teď propojím s Duší (se sluncem). Udělám to tak, že otočím knoflíkem do polohy otevřeno, nadechnu se přes korunní čakru do srdce a vydechnu ze srdce do těla. A jsem propojený(á). Je to tak snadné, tak uvolňující, konečně jsem celistvý(á). A hned vidím, jak se slunce mění ve sluneční sprchu a na vrcholek pyramidy (na mou hlavu) začínají dopadat kapičky májového deštíčku. Jsou zlaté, vlahé a smývají ze mě všechny starosti, strach, zklamání… Na hlavě mi ležela tíha a ta se teďrozpouští a stéká dolů, na hrudi byl kámen, který se rozpouští a stéká dolů, vše staré a nepotřebné se rozpouští a stéká a stéká… Už jen na zemi je černá kaluž, která se vsákne do matky Země (Země ji přijme a přemění). Já si jen tak tiše sedím a užívám si koupele – koupu se ve světle Lásky své Duše. Mohu se koupat pár minut nebo hodiny.

Tuto koupel si můžeme dopřát každý večer, abychom ze sebe spláchli starosti uplynulého dne. Po osprchování ještě naplníme tělo léčivou energií, aby se všechny nemoci rozpustily a přeměnily v Lásku. Na konci meditace necháme korunní čakru otevřenou. Uvědomíme si své tělo, zahýbáme rukama a nohama, otevřeme oči.

To se to bude spinkat se světlem Duše v srdci.